Iranska regimen avrättar 7 fångar på världs dagen mot dödsstraff; 267 Avrättningar sedan juli under new presidenten.

Onsdagen den 9 oktober, på tröskeln till Världsdagen mot dödsstraff, hängde regimens bödlar sex fångar i Ghezel Hesar-fängelset och en 21-årig fånge vid namn Mehdi Brahui i Zahedan-fängelset. Mehdi Brahui var under 18 år vid tidpunkten för sitt påstådda brott. De fångar som avrättades i Ghezel Hesar var Ahmad Naruyi, 33, Mohammad Es’haqzahi, 31, Saeed Safaei, Mohammad Naruyi, Arman Hedayati och Kamran Saqaei.

Tisdagen den 8 oktober hängdes tre fångar vid namn Asghar Ghorbani, Soheil Habibollahi och Yasin Amiri av Khameneis bödlar i Shirazfängelset. Söndagen den 6 oktober, förutom avrättningen av Habibollah Mohammad Zahi, som tillkännagavs i det tidigare uttalandet, hängdes en annan fånge vid namn Younes Piruzi i Ardabils centralfängelse. Lördagen den 5 oktober hängdes Ashkan Yari i Hamedans fängelse.

Sedan juli förra året och invigningen av den nya presidenten för den religiösa fascismen som styr Iran, har antalet avrättningar nått 267. Den 8 oktober sa Pezeshkian, till försvar för dessa brutala avrättningar, hånfullt att de som ”pratar om mänskliga rättigheter fråga varför du avrättar en mördare.”